tisdag 21 augusti 2012

Tisdag

Tisdag tycker jag är jobbiga, varför vet jag inte, men det känns som om det är långt till helgen och ledighet, men jag kommer ta mig igenom denna dagen också, senare ikväll ska jag på kalas, det är M som blir myndig.
Här kommer lite mer bilder på vad jag gjort i vår/sommar. Till mitt bargello täcke har jag sytt tre kuddar, två av dem är kuber som jag lärt mig på kurs med Gunilla Pleisner, "Illusioner", jag tycker det var roliga att sy, lite pillrigt att få alla sömmar att stämma, men jag blev nöjd, den tredje kudden har jag hittat mönstret på nätet, inte helt säker på vilken sida.




Jag är med en lista på nätet Quilt och Lappteknik, där brukar det ordnas "Sy tillsammans", jag har tänkt att jag ska vara med, men det kommer så mycket annat emellan att jag inte hinner under utsatt tid, dock så tycker jag att det är bra projekt och syr dem när tillfälle ges, här kommer ett exempel. Denna sydde jag tillsammans med min sykompis J, vi brukar träffas och sy lite då och då.
Här kommer ytterligare en sak som jag och J har sytt när vi träffats. Det är Mossbynecessären, mönstret finns i en av FQ-tidningarna, jag är nöjd med min.
En väska till min mamma och till en vän är det som ska sys härnäst, bilder kommer när de är färdiga.
Ha en bra arbetsdag/sydag.
Kram från mig

torsdag 16 augusti 2012

Sysommaren över

Hej!
Så är min sysommar över och det kliar faktiskt lite i fingrarna att få sitta vid symaskinen igen. Det är en frivillig sk semester jag tar. I övrigt så hade jag hoppas och hoppas fortfarande att sommaren inte är över, lite sol och värme så här i augusti skulle inte skada.



Under våren och fram till sommaren har det blivit en hel del projekt, men sådant som jag inte kunnat blogga om för att det skulle bli presenter och dyl, sedan har jag heller inte tagit mig tid att blogga, så här kommer några av de saker som jag gjort fram till min sysemester, resten kommer en annan dag.

Mönster Helena Broheden


Dessa två barntäcken har jag gjort till ett syskonpar som blev mammor med ca två veckors mellanrum, de fick varsin flicka, så nu kan de ligga skönt och leka på golvet eller ha som täcke i sängen.






På en syhelg som jag var på började jag på denna LOVE-bonad som jag kallar den, men eftersom den sitter på ett ställe som bara används på sommaren så har det inte blivit något fotande av den, men nu är den på plats.




Innan sysommaren började hade jag en sykväll med min kompis J, vi hade bestämt att vi skulle sy varsin sybox, men för mig blev det tre, två små och en stor, mönstret kommer från Quiltbiten.

Den till vänster är min småpengsbytta när vi spelar kort, den till höger har mamma fått och den i mitten ska jag ha till mina sysaker.

Ha en bra arbetsdag/sydag