torsdag 31 maj 2012

Nu när överkastet är klart så får har jag tagit tag i min UFO-hög, först ut blev att göra klart denna väskan "Favoritväska från Quiltbiten" till min kollega. En rolig väska att sy, lätt mönster att följa, för jag är sådan som följer mönster, önskar jag vore lite som många andra, göra lite på mitt eget sätt, men icke icke, får bli något att försöka göra till hösten, lite utsvävningar från mönstret kan ju inte göra så mycket.

Favoritväska

I slutet på mars gick jag en kurs hos Gittan, Quiltstugan, på Marti Michell-linjaler. Jag provade Tessellating-linjalen, rolig att jobba med, kanske blir det något mer gjort med den framöver. Denna är ju inte helt färdig, baksida fattas, men det ska fixas inom en snar framtid.

Tessellating
Annars så pågår fortsatt rensning av UFO:n, har kuddar som passar till överkastet som ska sys, håller på med tillskärning efter mallarna, några necessärer som ska bli färdiga (är inte så snabb med dessa). Några presenter till nära som ska bli mammor i sommar, i juli blir det nog sommarlov från symaskinen, ladda batterier och sylust inför den stundande hösten, usch vill inte tänka på höst nu, först ska vi ha sommar och varm och skönt.
Nu väntar jobbet, ha en bra dag allesammans

måndag 14 maj 2012

Hej! Så var det ett tag sedan jag skrev på bloggen. Tänk om man fick lägga ner lite mer tid för att sy, men det är mycket annat som tar upp tid i livet, vilket inte behöver vara negativt. Mina pågående projekten är en del, man syr lite här och lite där när tid ges, bilder på det kommer senare, men främst har försökt fått färdig min Bargello och äntligen är jag klar, är riktigt nöjd med både mönster, färger och quiltning
Mittdelen av överkastet

Quitning på bården
Quiltning i nedre hörnen
När sedan överkastet är färdigt så ska man ta en bild, vilket kan gå fort, men det som tar tid för mig är att få över bilderna i datorn, egentligen inte så komplicerat och tidskrävande men på något sätt så tar det tid. Igår åkte jag till MoP där det finns en perfekt slänt att lägga täcket i, regnet hade inte fallit på hela dagen så gräsmattan var torr, känns skönt att kunna lägga överkastet på sängen och njuta var dag man ser det.
Överkastet i sin helhet


För tillfället känns det som att nu kanske det får räcka med större överkast för stunden, kan vara roligt att sy en del mindre projekt, inte för att de behöver gå fortare, men de tar mindre plats.