fredag 13 januari 2012

Mugrugs

I måndags hade jag träff med min quiltkompis J igen, känns skönt att komma igång efter juluppehållet, jag hoppas för min del också att syningen kommer igång ordentligt, finns saker som jag vill/bör sy färdigt, men också mycket andra saker som jag vill sy. Dessa mugrugs sydde jag till jobbet, vi dricker mycket te och då kan dessa vara praktiska, har köpt små skålar att lägga tepåsarna i, så nu behöver de inte ligga någon annanstans vid bordet.

torsdag 12 januari 2012

Skärmatteväska

Så är alla helger slut och man har snart jobbat en vecka. Dagar och kvällar går så fort. Vad gäller syningen så står maskinen fortfarande undanställd, men bör nog komma fram nu i helgen när julen blir bortplockad. Handsyning blir det inte heller så mycket av, men ska försöka få färdigt min andra uppsättning minikuber, är en godbit på väg.


Under hösten 2011 har jag lite då och då träffat en sykompis, vi bor i närheten av varandra och är lika quilttokiga båda två, både vad gäller att sy och att samla tyger. Under hösten gjorde vi en del projekt tillsammans och det resulterade i varsin skärmatteväska. Mönstret kommer från Quiltbiten, broderiet har jag tagit från en FQ tidning. Det var mycket pyssel och det tog några träffar innan den var färdig, men jag är nöjd med resultatet.



Detta är en av framsidorna, det är en kurs som jag gått för Gunilla Pleisner, väldigt rolig att sy, blir nog fler av detta mönster.

måndag 2 januari 2012

UFO-lista

Så har det nya året börjat och jag har hunnit med att arbeta en dag. I helgen så blev det handsömnad på minikuberna, dock ej färdiga ännu, men jag kämpar vidare bland nålar och små tyglappar.
Här kommer min UFO-lista

Bargello dubbelsängsöverkast Lightning Strikes (tror jag mönstret heter)
Vykortstäcke
Landskap, efter en kurs med Berit Håkansson
Väska á la Leufsta
Hjärtbörs
Minikuber

Det blir en del när man börjar räkna och titta vad man har i sina gömmor. Ska bli intressant och se hur UFO-listan ser ut om ett år.