lördag 31 december 2011

Årets sista dag

Så är årets sista dag här, blir en lugn dag med god mat och dryck. Här kommer två av mina täcken som jag har sytt under året. Det ena är täcket som under vår till höst finns på sommarstället, det är X-block med mönstret Mo´s basket.


Det andra täcket är ett försökt till en Quillow, men jag fick inte riktigt ihop det med kudden enligt beskrivningen, så det fick bli på mitt sätt, dock är inte kudden med på bilden.


Ska sätta ihop min UFO-lista också, så jag om ett år kan se vad som fortfarande ligger och väntar på att få bli färdigt.
Gott Nytt År på er allesammans.

tisdag 27 december 2011

Mellandagar

Ja, så var julen över, skönt har det varit med lite ledighet, önskar bara att det vore lite mer snö och nu är det dags att planera nyårsfirandet, god mat och dryck får det bli.

Här kommer några fler alster som jag färdigställt under året.


Lealösa kuber, kuberna är 5x5 cm, tog ett tag att handsy, men det är bra att ha lite handsömnad framför TV:n, håller för tillfället på med kuber fast i en mindre storlek 2,5 x 2,5.



Denna har jag gått på kurs hos Kristina på Quiltbiten i Uppsala, log cabin with a twist hette kursen, mycket småbitar, korta sömmar och renskärande, men jag är nöjd med resultatet.

onsdag 21 december 2011

Fler färdiga projekt

Fler projekt som blivit färdiga under året.

Vågiga duken, i januari gick jag på kurs för Gunilla Pleissner, nu pryder den fikabordet på jobbet. Rolig duk att sy, men svår att få till i avslutningskanten.

Vindunksöverdrag, syddes tillsammans med min sykompis J, det blev några stycken gjorda, satt i min egen lilla värld när vi skar till tygdelarna, så det finns väl ett antal gavlar där det är bortskuret en del för den sk knappen.Får se vad jag hittar på att visa imorgon.

tisdag 20 december 2011

Sytt under året

Tänkte jag under några dagar skulle visa vad jag lyckats åstadkommit under året, har faktiskt blivit både större och mindre projekt.

Här är en stickväska, mönstret kommer från Quiltbiten, väldigt rolig att sy, lätt mönster att följa. Kan nog bli fler väskor liknande denna.

Detta är invändigt på väskan, många fickor, där det ryms mycket smått och gott.

tisdag 13 december 2011

Julpyntning

Så börjar det närma sig jul och jag ska pynta en vägg med en bonad som heter Winter Wonderland. Quiltgruppen Silverquiltarna som jag är medlem i har bla haft den som en BOM under 2010-2011.